Test: Gevoelig voor herfstdip of winterblues?

Een seizoensgebonden depressie wordt niet altijd herkend. De seizoensgebonden depressie in herfst of winter wordt soms aangezien voor een 'gewone' depressie. Het is daarom van belang zelf te weten wat de belangrijkste klachten zijn. Dit geldt ook als je te maken hebt met een mildere variant, die we als herfstdip of winterblues kunnen beschrijven.

Deze test
In deze test beantwoord je 10 eenvoudige ja/nee vragen. De testuitslag biedt géén diagnose. De uitslag laat wel zien of het belangrijk is je nader in dit onderwerp te verdiepen. Bij de vragen zijn we ervan uitgegaan dat je ze in de herfst of winter beantwoordt.

Had je als tiener al een hekel aan de herfst of winter?

Voel je je momenteel rot of terneergeslagen?

Geniet je in de herfst en winter evenveel van de goede dingen van het leven als tijdens de lente en zomer?

Lijkt het je aantrekkelijk om de herfst en winter over te slaan en die slapend door te brengen, zoals een beer?

Heb je duidelijk meer energie tijdens de lente en de zomer?

Heb je vorig jaar in de herfst en winter een duidelijke terugval in je stemming gehad?

Gebeuren er de komende tijd dingen waar je met plezier naar uitkijkt?

Heb je in de herfst en winter duidelijk meer slaap nodig en last van slaperigheid overdag?

Heb je momenteel minder controle over hoeveel je eet en heb je extra zin om te snacken?

Heb je deze dagen het gevoel dat je minder ideeën hebt en dat er weinig uit je handen komt?

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van MIND? Meld je dan aan voor onze e-nieuwsbrief.

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Telefoon is verplicht.

Indien je hier jouw telefoonnummer invult, dan kan MIND je bellen om je te informeren over psychische gezondheid, de activiteiten van de organisatie en/of om (extra) steun te vragen.

E-mail is verplicht.
Persoonsgegevens en disclaimer

Je gegevens worden vastgelegd door MIND. Wij doen dit om je via verschillende kanalen te informeren over onze activiteiten, producten en diensten. Als je ons online je telefoonnummer verstrekt, dan kunnen wij je telefonisch benaderen met betrekking tot onze activiteiten en/of donateurschap. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Indien je hier geen prijs op stelt, kun je contact met ons opnemen op het volgende adres: Stationsplein 125, 3818 LE Amersfoort. Telefonisch op 033 -3032333, of via e-mail: info@wijzijnmind.nl.

Disclaimer
De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. MIND is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze test en de rest van de content op deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt. Deze test is niet getest op een klinische populatie en er volgt geen diagnose uit. Deze test geeft een indicatie.