Doe de Stresstest: Omgaan met conflicten

Iedereen heeft gedurende zijn leven te maken met meningsverschillen, ruzies en conflicten. Over onbenullige kleinigheden, over principes, over werkverdeling, over familieaangelegenheden, over van alles en nog wat. Over alles waar we een mening over hebben, kan iemand anders een andere mening hebben. Meningsverschillen zijn dus een normaal verschijnsel. Hoe we met deze verschillen omgaan, verschilt van persoon tot persoon. Hoe ga jij om met conflicten?

Houd je rekening met de gevoelens van de ander als je ruzie hebt?

Zeg je tijdens een meningsverschil duidelijk wat je wilt tegen de ander?

Probeer je vaak de lieve vrede te bewaren in plaats van het conflict aan te gaan?

Praat je ruzies uit in plaats van te zeggen “laten we het er maar niet meer over hebben”?

Dreig je te gaan huilen als je eigenlijk boos bent op iemand (je partner, baas, collega)?

Haal je er derden bij in ruzies? (“Kees vind jij ook dat ....”)

Haal je er vaak van alles bij als je ruzie hebt (bijzaken, oude voorvallen)?

Luister je naar het standpunt van de ander?

Kies je een goed moment om een ruzie uit te praten?

Wil je altijd gelijk hebben?

Wil je meer informatie en tips bij stress? Vraag dan de gratis flyer aan.

Iedereen ervaart stress, daar is op zich niets mis mee. Het helpt je beter te presteren. Maar wanneer je te vaak stress ervaart en/of de stress te lang aanhoudt, is er sprake van ongezonde stress. Wil je weten hoe je dit kunt voorkomen? Lees het in onze flyer 'Omgaan met stress'. 

Op deze pagina is de flyer gratis per e-mail aan te vragen.

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Telefoon is verplicht.

Indien je hier jouw telefoonnummer invult, dan kan MIND je bellen om je te informeren over psychische gezondheid, de activiteiten van de organisatie en/of om (extra) steun te vragen.

E-mail is verplicht.
Privacy Statement

In het kader van je aanvraag flyer en de nieuwsbrief (als je daarvoor aangemeld bent) verwerken wij jouw persoonsgegevens. In dit privacy statement lees je waarom wij jouw gegevens verwerken, wat wij daarmee doen en wat je rechten zijn.

Disclaimer
De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. MIND is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze test en de rest van de content op deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt. Deze test is niet getest op een klinische populatie en er volgt geen diagnose uit. Deze test geeft een indicatie.