Doe de narcismetest

Deze test meet of je narcistische trekken in jezelf herkent. Lees de stellingen goed door. Als je je in een gegeven stelling herkent, kies je voor "Ja", anders kies je voor "Nee". De test bestaat uit 8 vragen. Uit deze vragenlijst volgt géén diagnose. Alleen een psycholoog of psychiater kan een diagnose bij je vaststellen.

Ik heb heel vaak fantasieën over onbeperkte successen, macht, genialiteit, schoonheid of de ideale liefde.

Ik verwacht dat mensen altijd tijd maken voor zaken die voor mij belangrijk zijn.

Om mijn doelen te bereiken, is het vaak nodig om op ongepaste wijze gebruik te maken van andere mensen.

Ik vind het belangrijk dat anderen voortdurend grote bewondering voor mij hebben. Steeds weer ben ik op zoek naar bevestiging en bewondering.

Ik zie mezelf als buitengewoon speciaal persoon. Daarom kunnen alleen heel speciale mensen mij werkelijk begrijpen.

Ik verplaats mij zelden tot nooit in de gevoelens of behoeften van anderen. Daarbij vind ik het niet belangrijk om rekening te houden met de gevoelens of behoeften van anderen.

Ik vind mijzelf belangrijker en waardevoller dan andere mensen.

Ik kan mij vinden in ten minste één van de volgende twee stellingen: 1."Ik ben vaak jaloers op de eigenschappen of prestaties van bijzondere mensen." 2."Andere mensen zijn voortdurend jaloers op mijn prestaties of kwaliteiten."

Wil je meer informatie over narcisme? Vraag dan de gratis flyer aan.

Wat kun je doen wanneer je een familielid, vriend(in) of partner hebt met een narcistische persoonlijkheidsstoornis? Dit kan voor je naaste maar ook voor jou heel ingrijpend zijn. We hebben een flyer samengesteld met informatie en tips hoe hiermee om te gaan.  

De flyer is gratis via het formulier direct per e-mail aan te vragen.

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Telefoon is verplicht.

Indien je hier jouw telefoonnummer invult, dan kan MIND je bellen om je te informeren over psychische gezondheid, de activiteiten van de organisatie en/of om (extra) steun te vragen.

E-mail is verplicht.
Privacy Statement

In het kader van je aanvraag flyer en de nieuwsbrief (als je daarvoor aangemeld bent) verwerken wij jouw persoonsgegevens. In dit privacy statement lees je waarom wij jouw gegevens verwerken, wat wij daarmee doen en wat je rechten zijn.

Disclaimer
De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. MIND is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze test en de rest van de content op deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt. Uit deze vragenlijst volgt géén diagnose. Alleen een psycholoog of psychiater kan een diagnose bij je vaststellen.