Doe de narcismetest

Deze test meet of je narcistische trekken in jezelf herkent. Lees de stellingen goed door. Als je je in een gegeven stelling herkent, kies je voor "Ja", anders kies je voor "Nee". De test bestaat uit 8 vragen. Uit deze vragenlijst volgt géén diagnose. Alleen een psycholoog of psychiater kan een diagnose bij je vaststellen.

Ik heb heel vaak fantasieën over onbeperkte successen, macht, genialiteit, schoonheid of de ideale liefde.

Ik verwacht dat mensen altijd tijd maken voor zaken die voor mij belangrijk zijn.

Om mijn doelen te bereiken, is het vaak nodig om op ongepaste wijze gebruik te maken van andere mensen.

Ik vind het belangrijk dat anderen voortdurend grote bewondering voor mij hebben. Steeds weer ben ik op zoek naar bevestiging en bewondering.

Ik zie mezelf als buitengewoon speciaal persoon. Daarom kunnen alleen heel speciale mensen mij werkelijk begrijpen.

Ik verplaats mij zelden tot nooit in de gevoelens of behoeften van anderen. Daarbij vind ik het niet belangrijk om rekening te houden met de gevoelens of behoeften van anderen.

Ik vind mijzelf belangrijker en waardevoller dan andere mensen.

Ik kan mij vinden in ten minste één van de volgende twee stellingen: 1."Ik ben vaak jaloers op de eigenschappen of prestaties van bijzondere mensen." 2."Andere mensen zijn voortdurend jaloers op mijn prestaties of kwaliteiten."

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van MIND? Meld je dan aan voor onze e-nieuwsbrief.

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Telefoon is verplicht.
E-mail is verplicht.
Privacy Statement

In verband met je aanmelding voor de nieuwbrief verwerken wij jouw persoonsgegevens. In dit privacy statement lees je waarom wij jouw gegevens verwerken, wat wij daarmee doen en wat je rechten zijn.

Disclaimer
De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. MIND is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze test en de rest van de content op deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt. Deze test is niet getest op een klinische populatie en er volgt geen diagnose uit. Deze test geeft een indicatie.