Doe de misofonietest

Door het maken van deze test kun je in kaart brengen of je meer dan gemiddeld last hebt van geluiden van anderen. De test bestaat uit 6 vragen. Uit deze vragenlijst volgt géén diagnose. Alleen een psycholoog of psychiater kan een diagnose bij je vaststellen. 

Credits vragenlijst: Amsterdam Misophonia Scale (A-Miso-S), Arjan Schröder 2013. Gepubliceerd met toestemming. 

Hoeveel tijd heb je de afgelopen week last gehad van misofoniegeluiden? Of hoe vaak was je de afgelopen week in gedachten met de misofoniegeluiden bezig?

In hoeverre belemmerden misofoniegeluiden je de afgelopen week in je sociaal functioneren, in je werk of tijdens andere activiteiten? Waren er zaken die je niet kon doen vanwege de misofoniegeluiden?

Hoeveel heb je de afgelopen week geleden onder misofoniegeluiden?

Hoeveel moeite heb je de afgelopen week gedaan om je aandacht te richten op iets anders dan misofoniegeluiden? Hoe vaak probeerde je, als je deze geluiden hoorde, ze te negeren of er geen aandacht aan te besteden?

In welke mate slaagde je de afgelopen week er in om je aandacht te richten op iets anders dan misofoniegeluiden? Hoe goed lukte het je om je gedachten aan misofoniegeluiden te stoppen of er een andere wending aan te geven?

In welke mate heb je de afgelopen week situaties vermeden ten gevolge van de misofonieklachten? Hoe vaak ging je bepaalde plekken of situaties uit de weg? Hoe vaak zorgde je dat je bepaalde geluiden niet meer kon horen dankzij andere, luidere geluiden?

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van MIND? Meld je dan aan voor onze e-nieuwsbrief.

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Telefoon is verplicht.

Indien je hier jouw telefoonnummer invult, dan kan MIND je bellen om je te informeren over psychische gezondheid, de activiteiten van de organisatie en/of om (extra) steun te vragen.

E-mail is verplicht.
Privacy Statement

In verband met je aanmelding voor de nieuwbrief verwerken wij jouw persoonsgegevens. In dit privacy statement lees je waarom wij jouw gegevens verwerken, wat wij daarmee doen en wat je rechten zijn.

Disclaimer
De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. MIND is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze test en de rest van de content op deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt. Uit deze vragenlijst volgt géén diagnose. Alleen een psycholoog of psychiater kan een diagnose bij je vaststellen.