Mentale Gezondheidsquiz

1. Hoeveel mensen in Nederland hebben ooit in hun leven één of meerdere psychische aandoeningen gehad?

2. Regelmatig bewegen draagt bij aan je mentale gezondheid, omdat: 1. het stress helpt te verminderen 2. je er beter door slaapt 3. het je geheugen verbetert

3. Een psycholoog is hetzelfde als een psychiater

4. 75% van de psychische problemen begint voor welke leeftijd?

5. Zelfdoding is doodsoorzaak nummer 1 bij jongeren

6. De coronacrisis zorgde voor een afname in psychische problemen, door meer vrije tijd, minder verplichtingen en minder prikkels.

7. MIND is een organisatie die zich inzet om psychische gezondheid te verbeteren door: 1. Het geven van voorlichting 2. Het bieden van anonieme hulp 3. Het behartigen van belangen van cliënten 4. Het geven van advies en tips

Ontvang de uitslag direct in je mailbox!

Je hebt alle vragen ingevuld! Nieuwsgierig naar jouw uitslag en de bijbehorende uitleg van de antwoorden? Laat hiernaast jouw mailadres achter en ontvang de uitslag direct in je mailbox!

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Telefoon is verplicht.

Indien je hier jouw telefoonnummer invult, dan kan MIND je bellen om je te informeren over psychische gezondheid, de activiteiten van de organisatie en/of om (extra) steun te vragen.

E-mail is verplicht.
Privacy Statement

In het kader van de utislag van de quiz en de nieuwsbrief (als je daarvoor aangemeld bent) verwerken wij jouw persoonsgegevens. In dit privacy statement lees je waarom wij jouw gegevens verwerken, wat wij daarmee doen en wat je rechten zijn.

Disclaimer
De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. MIND is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze test en de rest van de content op deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt. Uit deze vragenlijst volgt géén diagnose. Alleen een psycholoog of psychiater kan een diagnose bij je vaststellen.