Examenangsttest

Door het maken van deze test kun je in kaart brengen of je meer dan gemiddeld last hebt van spanningen voor of tijdens examens. De test bestaat uit 10 stellingen. Lees iedere stelling goed en geef vervolgens aan of deze stelling voor jou 'altijd waar', 'meestal waar', 'soms waar', 'zelden waar' of 'nooit waar' is. 

Dit is de Westside Test Anxiety Scale. Credits vragenlijst: © 2004 Richard Driscoll, Ph.D.

Naarmate een belangrijk examen dichterbij komt, vind ik het moeilijker om me te concentreren op de stof.

Wanneer ik studeer voor mijn examen, maak ik me zorgen of ik tijdens het examen de stof nog wel weet.

Tijdens een belangrijk examen denk ik vaak dat ik het belabberd doe of dat ik het niet ga halen.

Tijdens een belangrijk examen verlies ik mijn focus en kan ik me de stof niet meer herinneren die ik van tevoren wel kende.

Als het examen achter de rug is, weet ik opeens de antwoorden op examenvragen.

Van tevoren maak ik me zoveel zorgen over een belangrijk examen, dat ik tijdens het examen te uitgeput ben om goed mijn best te kunnen doen.

Ik ben humeurig of niet echt mezelf als ik belangrijke examens heb.

Tijdens een belangrijk examen dwalen mijn gedachten soms af.

Na een examen maak ik me zorgen of ik het wel goed genoeg heb gemaakt.

Ik worstel met schriftelijke examens of ga ze uit de weg, omdat ik het gevoel heb dat wat ik ook doe, het nooit goed genoeg is. Ik wil dat het perfect is.

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van MIND? Meld je dan aan voor onze e-nieuwsbrief.

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Telefoon is verplicht.

Indien je hier jouw telefoonnummer invult, dan kan MIND je bellen om je te informeren over psychische gezondheid, de activiteiten van de organisatie en/of om (extra) steun te vragen.

E-mail is verplicht.
Privacy Statement

In verband met je aanmelding voor de nieuwbrief verwerken wij jouw persoonsgegevens. In dit privacy statement lees je waarom wij jouw gegevens verwerken, wat wij daarmee doen en wat je rechten zijn.

Disclaimer
De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. MIND is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze test en de rest van de content op deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt. Deze test is niet getest op een klinische populatie en er volgt geen diagnose uit. Deze test geeft een indicatie.