Doe de depressietest

De Depressietest kan je helpen bij het inschatten van de ernst van depressieve klachten. De test bestaat uit 10 uitspraken. Kies bij elke uitspraak het antwoord dat het beste aangeeft hoe je je de afgelopen 7 dagen voelde. Uit deze test volgt geen diagnose. Alleen een psycholoog of psychiater kan een diagnose bij je vaststellen.

De Depressietest is een vertaling van de Edinburgh Depression Scale die voor gebruik in Nederland is vertaald, bewerkt en gevalideerd door prof. dr. Victor Pop, hoogleraar Eerstelijnszorg te Tilburg. 

Ik kan lachen en de leuke kant van de dingen inzien

Ik kijk met plezier naar dingen uit

Ik maak mijzelf onnodig verwijten als er iets fout gaat

Ik ben bang of bezorgd zonder dat er een aanleiding is

Ik reageer schrikachtig of paniekerig zonder echte reden

De dingen groeien me boven het hoofd

Ik voel me zo ongelukkig dat ik er bijna niet van kan slapen

Ik voel me somber en beroerd

Ik ben zo ongelukkig dat ik heb zitten huilen

Ik denk er aan om mezelf iets aan te doen

Wil je meer informatie en tips over depressie? Vraag dan de gratis flyer aan.

In deze flyer vertellen we je meer over het ontstaan van een depressie. Dit kan je helpen begrijpen waar je gevoelens vandaan komen. Ook geven we je tips hoe je het beste kunt handelen wanneer je last hebt van aanhoudende somberheid.

Op deze pagina is de flyer gratis per e-mail aan te vragen.

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Telefoon is verplicht.

Indien je hier jouw telefoonnummer invult, dan kan MIND je bellen om je te informeren over psychische gezondheid, de activiteiten van de organisatie en/of om (extra) steun te vragen.

E-mail is verplicht.
Privacy Statement

In het kader van je aanvraag flyer en de nieuwsbrief (als je daarvoor aangemeld bent) verwerken wij jouw persoonsgegevens. In dit privacy statement lees je waarom wij jouw gegevens verwerken, wat wij daarmee doen en wat je rechten zijn.

Disclaimer
De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. MIND is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze test en de rest van de content op deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt. Uit deze vragenlijst volgt géén diagnose. Alleen een psycholoog of psychiater kan een diagnose bij je vaststellen.