Doe de borderlinetest

In deze test staan kenmerken beschreven die kunnen voorkomen bij een borderline persoonlijkheidsstoornis. Lees de stellingen goed door. Als je je in een gegeven stelling herkent kies je voor "Ja", anders kies je voor "Nee". De test bestaat uit 9 vragen. Uit deze vragenlijst volgt géén diagnose. Alleen een psycholoog of psychiater kan een diagnose bij je vaststellen. 

Mijn stemming kan erg schommelen. Ik heb de neiging om zeer emotioneel te reageren op situaties. Ik kan mij bijvoorbeeld periodes erg somber, prikkelbaar of angstig voelen. Meestal duurt zo'n periode waarin ik een intense emotie ervaar enkele uren.

Ik merk dat ik vaak bezig ben met uit alle macht proberen te voorkomen dat anderen mij in de steek laten.

Mijn relaties met anderen zijn vaak zeer intens, niet stabiel en wisselen tussen uitersten; ik ervaar regelmatig dat mensen het ene moment mijn wereld compleet maken en vervolgens onuitstaanbaar en onbetrouwbaar zijn.

Ik herken mij in minstens één van de volgende stellingen: A.“Mijn woedeniveau is vaak ongepast of zeer intens.” B.“Ik heb vaak moeite om mijn kwaadheid te beheersen (ik heb bijvoorbeeld regelmatig terugkerende driftbuien of woede die blijft aanhouden)

Ik heb continu een gevoel van leegte.

Ik twijfel continu aan mijzelf. Ook weet ik niet goed wat ik met mijn leven wil. Ik denk vaak zeer negatief over mezelf en heb weinig zelfvertrouwen.

Ik herken mij in minstens één van de volgende stellingen: A.“Als ik stress heb, kan ik tijdelijk paranoïde ideeën krijgen. Dan kan ik anderen bijvoorbeeld extreem gaan wantrouwen.”B.“Ik heb regelmatig het gevoel volledig buiten de werkelijkheid te staan."

Ik herken mij in minstens één van de volgende stellingen: “Ik heb terugkerende suïcidale gedragingen of gedachten.” B. “Ik verwond mijzelf regelmatig."

Ik ben impulsief op minstens twee gebieden die mogelijk schadelijk voor mij kunnen zijn (bijvoorbeeld: geld verkwisten, seks, misbruik van middelen, roekeloos autorijden, vreetbuien).

Wil je meer informatie en tips over borderline? Vraag dan de gratis flyer aan.

In deze flyer krijg je 10 tips die je kunnen helpen bij het omgaan met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Vraag op deze pagina de flyer gratis aan en ontvang hem direct in je mailbox.

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Telefoon is verplicht.

Indien je hier jouw telefoonnummer invult, dan kan MIND je bellen om je te informeren over psychische gezondheid, de activiteiten van de organisatie en/of om (extra) steun te vragen.

E-mail is verplicht.
Privacy Statement

In het kader van je aanvraag flyer en de nieuwsbrief (als je daarvoor aangemeld bent) verwerken wij jouw persoonsgegevens. In dit privacy statement lees je waarom wij jouw gegevens verwerken, wat wij daarmee doen en wat je rechten zijn.


Disclaimer
De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. MIND is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze test en de rest van de content op deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt. Deze test is niet getest op een klinische populatie en er volgt geen diagnose uit. Deze test geeft een indicatie.