Doe de borderlinetest

In deze test staan kenmerken beschreven die kunnen voorkomen bij een borderline persoonlijkheidsstoornis. Lees de stellingen goed door. Als je je in een gegeven stelling herkent kies je voor "Ja", anders kies je voor "Nee". De test bestaat uit 9 vragen. Uit deze vragenlijst volgt géén diagnose. Alleen een psycholoog of psychiater kan een diagnose bij je vaststellen.

Mijn stemming wisselt en kan snel omslaan. Ik kan emotioneel reageren op situaties. Ik voel mij bijvoorbeeld erg somber, prikkelbaar of angstig.

Ik merk dat ik vaak bezig ben te voorkomen dat anderen mij in de steek laten.

Mijn relaties met anderen zijn vaak intens en niet stabiel. Mijn gevoel naar de ander kan wisselen. Het ene moment kan het voelen of iemand mijn wereld compleet maakt en het andere moment kan ik diegene onuitstaanbaar vinden.

Ik kan soms een intense woede ervaren of ik vind het moeilijk mijn boosheid te beheersen.

Ik ervaar vaak een gevoel van leegte.

Het beeld dat ik van mezelf heb en wat ik wil in het leven wisselt regelmatig.

Als ik stress heb, kan ik achterdochtig worden naar anderen of me onwerkelijk voelen.

Ik heb terugkerende gedachten aan de dood, dreig wel eens mezelf iets aan te doen of doe mezelf pijn.

Ik kan me impulsief gedragen met dingen die schadelijk voor me kunnen zijn, bijvoorbeeld met geld smijten, snel wisselende seksueel contacten, middelenmisbruik, roekeloos autorijden en eetbuien.

Wil je meer informatie en tips over borderline? Vraag dan de gratis flyer aan.

In deze flyer krijg je 10 tips die je kunnen helpen bij het omgaan met een borderline persoonlijkheidsstoornis. Vraag op deze pagina de flyer gratis aan en ontvang hem direct in je mailbox.

Geslacht is verplicht.
Voornaam is verplicht.
Tussenvoegsel is verplicht.
Achternaam is verplicht.
Telefoon is verplicht.

Indien je hier jouw telefoonnummer invult, dan kan MIND je bellen om je te informeren over psychische gezondheid, de activiteiten van de organisatie en/of om (extra) steun te vragen.

E-mail is verplicht.
Privacy Statement

In het kader van je aanvraag flyer en de nieuwsbrief (als je daarvoor aangemeld bent) verwerken wij jouw persoonsgegevens. In dit privacy statement lees je waarom wij jouw gegevens verwerken, wat wij daarmee doen en wat je rechten zijn.


Disclaimer
De informatie op deze website is met grote zorgvuldigheid samengesteld. MIND is niet aansprakelijk voor enige directe of indirecte schade die zou kunnen ontstaan door het gebruik van de hierin aangeboden informatie. Aan de inhoud van deze test en de rest van de content op deze website kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend en er kan geen aanspraak op worden gemaakt. Deze test is niet getest op een klinische populatie en er volgt geen diagnose uit. Deze test geeft een indicatie.